Spenatsallad med dadlar och vitost
30 min
•
Arbetstid: 30 min
•
&format=webp)
Blanda babyspenat med smörstekt mandel, pitabröd, rödlök och dadlar. Smula vitost ovanpå och ringla över dressing och servera.
Ingredienser
Skållad mandel
|
1 dl |
---|---|
Pitabröd
|
2 |
Rödlök
|
1 |
Kärnfria dadlar
|
10 |
1 msk | |
Olivolja
|
3 msk |
Sumak
|
2 tsk |
Salt
|
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Flytande honung
|
1 msk |
Svartpeppar
|
|
Babyspenat
|
150 g |
150 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
496 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7 g |
Protein: | 12,3 % | 15 g |
Fett: | 53,1 % | 29,8 g |
Kolhydrater: | 34,6 % | 42,2 g |

