Spenatsallad med dadlar och vitost

30 min
Arbetstid: 30 min
Spenatsallad med dadlar och vitost

Blanda babyspenat med smörstekt mandel, pitabröd, rödlök och dadlar. Smula vitost ovanpå och ringla över dressing och servera.

Ingredienser

Skållad mandel
1 dl
Pitabröd
2
Rödlök
1
Kärnfria dadlar
10
1 msk
Olivolja
3 msk
Sumak
2 tsk
Salt
Pressad citronsaft
1 msk
Flytande honung
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
150 g
150 g

Gör så här

  • Hacka mandeln grovt och bryt pitabröden i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela dadlarna på längden.
  • Stek mandel och pitabröd i smöret och 1 msk av olivoljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 min under omrörning till gyllenbrun färg.
  • Dra av från värmen och tillsätt sumak, rör om och smaka av med salt. Låt svalna.
  • Vispa samman 2 msk olivolja, citronsaft och honung till en dressing och smaksätt med salt och peppar.
  • Blanda babyspenat med mandel, pitabröd, rödlök och dadlar.
  • Smula vitosten ovanpå och ringla över dressingen och servera.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

496 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7 g
Protein: 12,3 % 15 g
Fett: 53,1 % 29,8 g
Kolhydrater: 34,6 % 42,2 g
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-med-dadlar-och-vitost/