Spenatsallad blue med ädelostdressing

25 min Förrätt
Spenatsallad blue med ädelostdressing

Med parmaflakes och smakrik ädelostdressing är detta en kul och fräsch förrätt.

Ingredienser

Parmaskinka
4 skivor
Ljust bröd
2 skivor
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Färsk spenat
100 g

Ädelostdressing:

75 g
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Börja med att blanda ädelostdressingen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna.
  • Skär brödet i små tärningar. Stek dem i smör-&rapsolja och vitlök i en stekpanna.
  • Lägg spenaten på portionstallrikar. Ringla över ädelostdressingen. Smula över parmaskinkan och strö över brödkrutongerna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-blue-med-adelostdressing/