Spenat- och potatissallad med krämig sesamdressing
35 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Spenat- och potatissallad med en krämig sesamdressing. Soja, yoghurt, sesampasta och vinäger blandas runt med nykokt potatis och en massa krispig spenat. Servera gärna denna sallad med grillad kyckling.

Ingredienser
Färskpotatis
|
500 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Bladspenat
|
ca 200 g |
Rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
|
1 msk |
Krämig sesamdressing:
3 dl | |
Ljus tahini
|
½ dl |
Olivolja
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Risvinäger
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
367 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 25 g |

