Spenat- och potatissallad med krämig sesamdressing

35 min Brunch Buffé Huvudrätt
Spenat- och potatissallad med krämig sesamdressing

Spenat- och potatissallad med en krämig sesamdressing. Soja, yoghurt, sesampasta och vinäger blandas runt med nykokt potatis och en massa krispig spenat. Servera gärna denna sallad med grillad kyckling.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Färskpotatis
500 g
Salladslökar
3
Bladspenat
ca 200 g
Rostade sesamfrön, gärna svarta och vita
1 msk

Krämig sesamdressing:

3 dl
Ljus tahini
½ dl
Olivolja
2 msk
Japansk soja
2 msk
Risvinäger
1 msk

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Vispa ihop yoghurt, tahini, olja, soja och vinäger till en krämig dressing.
  • Strimla salladslöken. Skölj spenaten.
  • Halvera potatisen och blanda med dressingen. Vänd ner lök och spenat. Toppa med sesamfrön.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

367 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/spenat--och-potatissallad-med-kramig-sesamdressing/