Sparris- och avokadosallad med bacon och pocherat ägg
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Delikat sparris och avokado samsas i denna matiga sallad med sälta från både bacon och ost samt ett stänk frisk syrlighet från citron.
Ingredienser
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|---|---|
|
Avokados
|
2 |
|
Bacon
|
280 g |
|
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
|
Ägg
|
4 |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Salt
|
2 tsk |
| 150 g | |
|
Grovmalen svartpeppar
|
|
|
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
I stället för pocherade ägg kan man ta löskokta.
Näringsvärden, per port
Energi:
545 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 18,6 % | 25 g |
| Fett: | 77,8 % | 47,9 g |
| Kolhydrater: | 3,6 % | 4,8 g |