Sötpotatisbiffar med krämig ostyoghurt

Sötpotatisbiffar med krämig ostyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

30 min

Enkla och mättande vegetariska biffar som serveras med frisk yoghurtsås och krispig grönsallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g sötpotatis
  • 1 burk kikärter, ca 400 g
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg
  • 2 dl havregryn
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Krämig ostyoghurt:

Tillbehör:

  • 1 rödlök
  • 65 g blandad grönsallad
  • 50 g ärtskott

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och finriv potatisen. Krama ur all vätska. Häll av kikärter och lägg i en bunke. Tillsätt lök och vitlök. Mixa till en jämn smet.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna. Forma till 8 biffar och stek i smör ca 4 min på varje sida.
  3. Smula osten och blanda med yoghurt. Smaka av med lite svartpeppar. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Servera biffarna med sallad, ostyoghurt, lök och ärtskott.

Tips:

Servera biffarna i pitabröd eller med bulgur.

Tips:

Blanda salladen med förkokta linser så blir måltiden extra mättande.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag