Sötpotatisbiffar med krämig ostyoghurt

Sötpotatisbiffar med krämig ostyoghurt

30 min Huvudrätt
Enkla och mättande vegetariska biffar som serveras med frisk yoghurtsås och krispig grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotpotatisbiffar-med-kramig-ostyoghurt/

Gör så här

  • Skala och finriv potatisen. Krama ur all vätska. Häll av kikärter och lägg i en bunke. Tillsätt lök och vitlök. Mixa till en jämn smet.
  • Blanda ner resten av ingredienserna. Forma till 8 biffar och stek i smör ca 4 min på varje sida.
  • Smula osten och blanda med yoghurt. Smaka av med lite svartpeppar. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Servera biffarna med sallad, ostyoghurt, lök och ärtskott.
Klart!

Servera biffarna i pitabröd eller med bulgur.

Blanda salladen med förkokta linser så blir måltiden extra mättande.

Energi:

430 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Sötpotatis
250 g
Kikärter, ca 400 g
1 burk
Gul lök, hackad
½
Vitlöksklyfta, pressad
1
Ägg
1
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
¾ dl
Salt
½ tsk
Sambal oelek
2 tsk
1 msk
Krämig ostyoghurt:
150 g
1 dl
Svartpeppar
Tillbehör:
Rödlök
1
Blandad grönsallad
65 g
Ärtskott
50 g