Knäckebröd med fänkål och dill

Knäckebröd med fänkål och dill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Ett enkelt knäckebröd som bryts i bitar när det svalnat. Kryddorna fänkål och dill kan bytas mot exempelvis sesamfrön. Förvara torrt så håller de sig knapriga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, honung, kvarg, rågmjöl och det mesta av dinkelmjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 10 delar och kavla ut till tunna plattor på ett mjölad arbetsbänk. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med lite vatten och strö över frön. Tryck till lite med handflatan eller kaveln så att de fastnar. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min tills bröden har fin färg. Låt svalna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem