Knäckebröd med fänkål och dill

Knäckebröd med fänkål och dill

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Ett enkelt knäckebröd som bryts i bitar när det svalnat. Kryddorna fänkål och dill kan bytas mot exempelvis sesamfrön. Förvara torrt så håller de sig knapriga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sommarknackebrod/

Gör så här

  • Smula ner jästen en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, salt, honung, kvarg, rågmjöl och det mesta av dinkelmjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela degen i 10 delar och kavla ut till tunna plattor på en mjölad arbetsbänk. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Pensla bröden med lite vatten och strö över frön. Tryck till lite med handflatan eller kaveln så att de fastnar.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 min tills bröden har fin färg. Låt svalna.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, 37°
3 dl
½ dl
Salt
1 msk
Honung
1 msk
250 g
Fint rågmjöl
5 dl
Siktat dinkelmjöl
5 dl
Hela fänkålsfrön
1½ msk
Dillfrön
1½ msk