Knäckebröd med fänkål och dill

Knäckebröd med fänkål och dill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Ett enkelt knäckebröd som bryts i bitar när det svalnat. Kryddorna fänkål och dill kan bytas mot exempelvis sesamfrön. Förvara torrt så håller de sig knapriga.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Smula ner jästen en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, honung, kvarg, rågmjöl och det mesta av dinkelmjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 10 delar och kavla ut till tunna plattor på ett mjölad arbetsbänk. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med lite vatten och strö över frön. Tryck till lite med handflatan eller kaveln så att de fastnar. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min tills bröden har fin färg. Låt svalna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag