Krispigt och fröigt knäckebröd

Krispigt och fröigt knäckebröd

2 tim
Buffé Mellanmål Frukost
Hemlagat, kryddigt knäckebröd med många olika fröer är läckert att bjuda på. Servera till sill eller till frukost med en god ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispigt-och-froigt-knackebrod/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Rör ut jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min.
  • Låt jäsa 30–40 min. Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda alla ingredienser till fröblandningen och arbeta försiktigt in den i degen vid utbakning.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10–12 bitar.
  • Forma till runda bollar och kavla ut så tunt och så runt som möjligt. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden.
  • Tryck ev ut ett hål i mitten.
  • Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Jäst
25 g
3 dl
Honung
½ msk
Grovt rågmjöl
5 dl
Vetemjöl
3 dl
Linfrön
½ dl
Salt
½ tsk
Fröblandning:
Solroskärnor
½ dl
Pumpakärnor
½ dl
Kummin
½ msk
Flingsalt
1 msk
Till utbakning:
Vetemjöl
1 dl