Snabbpicklad fänkål med rädisor

45 min
Snabbpicklad fänkål med rädisor

Sötsyrligt tillbehör med lätt lakritssmak som smakar gott till fisk. Behöver njutas nygjord, annars blir rädisorna mjuka.

Ingredienser

Fänkål
1
Rädisor
1 knippe

Lag.

Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Fänkålsfrön
1 tsk
Lagerblad
2

Gör så här

  • Dela fänkålen i bitar. Skölj och ta bort blasten från rädisorna och skiva dem.
  • Koka upp ingredienserna till lagen och koka ca 3 min. Lägg i fänkålen och dra av från plattan.
  • Lägg i rädisorna när lagen har svalnat. Låt stå ca 30 tim före servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

40 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/snabbpicklad-fankal-med-radisor/