Snabb jordgubbsmjukglass
15 min
•
Arbetstid: 15 min
•
En busenkel och god glass! Fyll på i frysen med bruna, skivade bananer om det finns kvar i fruktskålen. Helt perfekt till glass och smoothiebowls! Smaksätt gärna glassen med lite limeskal.
Ingredienser
|
Frusen banan, gärna brun
|
1 |
|---|---|
|
Frysta jordgubbar
|
500 g |
| 4 dl | |
|
Honung
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skiva jordgubbar nästan in till bladfästet. Dra isär till en solfjäder. Vackert att dekorera glassen med.
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
299 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 5,8 % | 4,3 g |
| Fett: | 30,7 % | 10,4 g |
| Kolhydrater: | 63,5 % | 46,7 g |