Snabb glasstårta

1 tim 15 min Efterrätt Fika
Snabb glasstårta

Enkel och vacker sommardessert - perfekt att förbereda och svalka sig med under varma sommardagar. Servera gärna halvtinad!

Ingredienser

Botten:

Digestivekex
6
25 g

Glass:

Frysta bär t ex jordgubbar
250 g
Florsocker
½ dl
2 dl
Sylt t ex drottningsylt
2 msk

Topping:

Färska bär t ex jordgubbar
Färsk mynta

Gör så här

  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Mixa frysta bär, florsocker och yoghurt i en matberedare. Häll ner smeten i formen och klicka på sylten.
  • Låt stå i frys ca 1 tim. Ta fram en stund före servering och garnera med med färska bär och myntablad.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

145 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/snabb-glasstarta/