Snabb citrongräddglass med jordgubbar

Snabb citrongräddglass med jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(45 st)

När mandelmassan rostas blir den till karamelliga smulor och perfekt som glasstopping.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Grovriv mandelmassan och rosta i torr stekpanna på medelhög värme. Strö ut mandelmassan på bakplåtspapper och låt kallna. Rensa och klyfta jordgubbarna. Häll fläderblomssaften över dem. Vispa grädden, tillsätt glassen direkt från frysen samt citronskalet. Vispa luftigt. Servera till jordgubbarna. Strö över den rostade mandelmassan.

Tips:

Det går lättast att riva mandelmassan om den får ligga i frysen ca 30 min innan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag