Smulpaj med plommon

40 min
Arbetstid: 20 min
Efterrätt Fika
Smulpaj med plommon

En underbar smulpaj med en fyllning på söta plommon, milt kryddade med kanel. Grädde eller vaniljsås är verkligt gott till pajen.

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
75 g

Fyllning:

Plommon
400 g
Strösocker
2 msk
Malen kanel
½ tsk

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Kärna ur och skär plommonen i klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form.
  • Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera pajen med vispad grädde.
Markera receptet som tillagat

Det är också gott att servera pajen med Rårörd vaniljsås.

Näringsvärden, per port

Energi:

550 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 3,6 % 4,9 g
Fett: 58 % 36,1 g
Kolhydrater: 38,4 % 52 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-plommon/