Smulpaj med päron och ingefära

Smulpaj med päron och ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Härlig smulpaj med fyllning av päron, citron och ingefära. Pumpakärnor i smuldegen ger både god smak och krispigt tuggmotstånd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

  • 3 päron i bitar
  • pressad saft av ½ citroner
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, pumpakärnor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa. Lägg päronen i en ugnssäker form. Häll över citronsaft och strö över ingefära och socker. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med lättvispad vaniljvisp.

Tips:

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem