
Smulpaj med päron och ingefära
Härlig smulpaj med fyllning av päron, citron och ingefära. Pumpakärnor i smuldegen ger både god smak och krispigt tuggmotstånd.
Ingredienser
Antal portioner
Pajdeg:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl pumpakärnor
- 2 msk strösocker
-
100 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 3 päron i bitar
- pressad saft av ½ citron
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk strösocker
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, pumpakärnor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa. Lägg päronen i en ugnssäker form. Häll över citronsaft och strö över ingefära och socker. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med lättvispad vaniljvisp.
Tips:
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Näringsvärden, per port
- Energi: 505 kcal
- Protein: 8 g
- Kolhydrater: 50 g
- Fett: 29 g
Tips:
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut