Smulpaj med päron och ingefära

Smulpaj med päron och ingefära

45 min
Härlig smulpaj med fyllning av päron, citron och ingefära. Pumpakärnor i smuldegen ger både god smak och krispigt tuggmotstånd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda mjöl, pumpakärnor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa.
  • Lägg päronen i en ugnssäker form. Häll över citronsaft och strö över ingefära och socker.
  • Fördela pajdegen över päronen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!
Tips:

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Energi:

505 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Pajdeg:
Vetemjöl
2 dl
Pumpakärnor
1 dl
Strösocker
2 msk
100 g
Fyllning:
Päron i bitar
3
Citron
pressad saft av ½
Riven färsk ingefära
1 msk
Strösocker
2 msk