Smulpaj med nektariner

Smulpaj med nektariner

Betyg

(53 st)

En annorlunda smulpaj med nektariner i fyllningen. En lättlagad och god paj till efterrätt som smakar gott med vispad grädde eller en klick vaniljglass.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

  • 4 nektariner
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal och saft av ½ citroner

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa. Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor och blanda med socker och citron i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera pajen med vispad grädde.

Tips:

Det är också gott att servera pajen med Rårörd vaniljsås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem