Smulpaj med nektariner

45 min Dessert Efterrätt
Smulpaj med nektariner

En annorlunda smulpaj med nektariner i fyllningen. En lättlagad och god paj till efterrätt som smakar gott med vispad grädde eller en klick vaniljglass.

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2½ msk
75 g

Fyllning:

Nektariner
4
Strösocker
2 msk
Citron
rivet skal och saft av ½

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa.
  • Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor och blanda med socker och citron i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera pajen med vispad grädde.
Klart!

Det är också gott att servera pajen med Rårörd vaniljsås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

570 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-nektariner/