Smulpaj med kvarg

40 min Efterrätt
Frysbar
Smulpaj med kvarg

En läcker smulpaj med kvargfyllning. Addera gärna hallon, blåbär eller vinbär i kvargfyllningen.

Ingredienser

Smuldeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
1¼ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk

Kvargfyllning:

Ägg
1
250 g
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. Rör ihop alla ingredienser till kvargfyllningen.
  • Fördela hälften av smuldegen i en djup plåt ca 20x30 cm. Bred ut kvargfyllningen och toppa med resten av smuldegen.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna något. Skär kakan i rutor.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj-med-kvarg/