Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Smörslungad svartkål med mandel och vitost
Smörslungad svartkål med mandel och vitost
•
Se kommentarer
En härligt smakrik ljummen sallad! Serveras som ensamrätt eller till grillat kött.
Andra liknande recept
20 min
Grönkålssallad
(9)
15 min
Julsallad
(5)
30 min
Räkcocktail
(230)
Rödbetssallad
(23)
25 min
Pad thai
(286)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela svartkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka mandeln grovt.
Smält smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och mandel. Rör ner kålen och låt den fräsa med.
Häll av osten och vänd ner den strax innan servering.
Klart!
Näringsvärden, per port exkl tillbehör
Energi:
295 kcal
Protein:
13 g
Kolhydrater:
3 g
Fett:
25 g
Ingredienser
Svartkål
200 g
Vitlöksklyfta
1
Mandel
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Apetina® vitost tärnad i lake 21%
1 burk
Andra liknande recept
20 min
Grönkålssallad
(9)
15 min
Julsallad
(5)
30 min
Räkcocktail
(230)
Rödbetssallad
(23)
25 min
Pad thai
(286)
30 min
Coleslaw
(1224)
30 min
Rödkålssallad med äpple
(25)
30 min
Currykyckling
(67)
30 min
Stuvad grönkål med citron och crème fraiche
(172)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(96)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum