Smörkola

Smörkola

Betyg

(220 st)

Klassisk smörkola som smälter i munnen. Använd gärna en termometer, då är det lättare att hitta den perfekta konsistensen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och rör tills sockret har löst sig. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20X30 cm. Låt den kallna. Skär eller klipp i bitar. Förvara svalt. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kola-kulan ska vara fast till hård.

Så lyckas du med kolan

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem