Smördegsbakelser med hallon

Smördegsbakelser med hallon

Betyg

(9 st)

Smördegsbakelser med söta hallon och syrlig kvarg på frasig smördeg. Gör dessa delikata smördegsbakelser till kalaset nästa gång. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på hallon. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Vispa grädden och servera till.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem