Smördegsbakelser med hallon

30 min Efterrätt Fika Huvudrätt
Smördegsbakelser med hallon

Smördegsbakelser med söta hallon och syrlig kvarg på frasig smördeg. Gör dessa delikata smördegsbakelser till kalaset nästa gång. Mums!

Ingredienser

Kyld smördeg eller hemgjord
400 g
250 g
Hallon
250 g
Ägg
1
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Rårörsocker
3 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på hallon. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  • Blanda kardemumma och socker och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Vispa grädden och servera till.

Serveringsförslag:

Smördeg
2 tim
Smördeg
(407)
Klart!

Näringsvärden, per per st

Energi:

225 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/smordegsbakelser-med-hallon/