Kryddsmör provencale

Kryddsmör provencale

Betyg

(21 st)

Annorlunda kryddsmör med smak av hackade färska örter och toppat med purjolök som rostats och krossats till pulver. Kul och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 port

  • ½ purjolökar
  • 250 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk finhackade färska örter, t ex dragon, timjan och persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • pressad saft av ½ citroner
  • ½ msk grovkrossad rosépeppar
  • ½ msk mald svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skölj och dela purjolöken i blad. Rosta bladen hela i ugn tills de är helt förkolnade, ca 20 min. Ta ut och krossa dem till ett grovt pulver av aska. Vispa samman alla ingredienser utom purjolöken med smöret. Forma till en lång rulle och skär i bitar. Toppa med purjolöksaska.

Såhär gör du ditt eget kryddsmör!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem