Kryddsmör provencale

45 min
Frysbar
Kryddsmör provencale

Annorlunda kryddsmör med smak av hackade färska örter och toppat med purjolök som rostats och krossats till pulver. Kul och gott!

Ingredienser

Purjolök
½
250 g
Tomatpuré
3 msk
Finhackade färska örter, t ex dragon, timjan och persilja
3 msk
Hackade vitlöksklyftor
2
Citron
pressad saft av ½
Grovkrossad rosépeppar
½ msk
Mald svartpeppar
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skölj och dela purjolöken i blad.
  • Rosta bladen hela i ugn tills de är helt förkolnade, ca 20 min. Ta ut och krossa dem till ett grovt pulver av aska.
  • Vispa samman alla ingredienser utom purjolöken med smöret. Forma till en lång rulle och skär i bitar.
  • Toppa med purjolöksaska.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

160 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 17 g
Video Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

https://www.arla.se/recept/smor-provencale/