Smash burger

45 min Huvudrätt
Smash burger

Det delikata med smashburger är att den blir riktigt krispig på ytan. Färsen ska formas till en lös boll för att sedan tryckas ut i het stekpanna så det blir maximal stekkontakt med köttet. Vi fyller denna smashburger med avokado, ost och srirachamayo.

Ingredienser

Högrevsfärs
600 g
Salt och svartpeppar
1 msk
Rapsolja, till stekning
1 msk
8 skivor
Hamburgerbröd
4
Salladsblad
Majonnäs, gärna srirachamajjo
1 dl
Mosade avokados
2
Picklad rödlökar

Gör så här

  • Forma färsen till 8 bollar. Värm två stora stekpannor på hög värme med smör och rapsolja.
  • Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. Krydda med salt och peppar. Vänd efter 1 min och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt.
  • Fyll hamburgerbröden med salladsblad, majonnäs, picklad rödlök, avokado och dubbla burgare.
Klart!

Näringsvärden, per burgare

Energi:

874 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 56 g
https://www.arla.se/recept/smashburger/