Skördesallad med gräddig dressing

45 min Förrätt Lunch Middag
Skördesallad med gräddig dressing

Morot och sparris kokas mjuka och marineras i olja och citron och blandas med krispig sallad. Grönsakerna toppas med en dressing med både krämighet och syra. God som förrätt eller tillbehör till stekt eller grillat. Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Klas Lindberg
Klas Lindberg Årets kock 2012
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Färsk grön sparris
200 g
Morötter
4
Rödlök
¼
Kallpressad rapsolja
1 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Blandad grönsallad
60 g
Rädisor
1 knippe
Plockad färsk dragon
1 dl

Gräddig citrondressing:

1 dl
Citron, rivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Börja med dressingen, blanda alla ingredienser till dressingen och ställ i kyl.
  • Hyvla hälften av sparrisarna tunt med potatisskalare, lägg i isvatten.
  • Koka resten av sparrisen i saltat vatten, ca ½ min. Spola dem kalla i vatten.
  • Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten.
  • Skär sparris, morötter och rädisor i grova bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Blanda grönsakerna med olja och pressad citron.
  • Fördela salladen på ett fat, toppa med grönsakerna, hyvlad sparris, rädisor och dragon. Ringla över dressingen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/skordesallad-med-graddig-dressing/