Skogsbärscheesecake i glas

20 min Efterrätt Fika Mellanmål
Skogsbärscheesecake i glas

Sommarsmaker i ett glas. Fluffig vaniljfärskost varvas med kex och bär till en lättlagad och lite nyttigare variant på cheesecake. Glasen kan stå färdiga i kylen i väntan på servering.

Ingredienser

Blandade färska bär
500 g
Vaniljstång
1
2 dl
Strösocker
1 dl
150 g
Digestivekex
4

Gör så här

  • Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur den. Mixa hälften av bären med hälften av vaniljfröna, med en stavmixer.
  • Vispa grädden lätt med socker och resten av vaniljfröna. Vispa ner färskosten. Smula kexen.
  • Varva allt i fyra glas. Toppa med resten av bären.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/skogsbarscheesecake-i-glas/