Skinkmacka 2.0

20 min Frukost Lunch Mellanmål
Skinkmacka 2.0

Bjud på en julskinkmacka extra allt! Vår skinkmacka 2.0 består av en krämig kålsallad med syrligt grönt äpple och krispig lök. Får du julskinka över från självaste julafton passar denna smörgås även utmärkt att göra på resterna.

Nytt

Ingredienser

Vörtbröd
4 skivor
Bregott® Brynt
1 msk
Julskinka
8 skivor

Krämig kålsallad:

Vitkål
100 g
Kålrabbi
50 g
Grönt äpple
1
Äppelcidervinäger
1 tsk
Honung
1 tsk
Salt
1 krm
Arla Köket® Smetana
2 dl
Grovkornig dijonsenap
2 msk
Svartpeppar
1 krm

Topping:

Rostad lök
1 dl
Smörgåskrasse
1 ask

Gör så här

  • Börja med kålsalladen. Strimla vitkål mycket tunt meden mandolin eller för hand. Skala och skär kålrabbi och äpple i tunna strimlor.
  • Lägg kål, kålrabbi och äpple i en bunke. Tillsätt vinäger, honung, salt och svartpeppar. Massera in dressingen.
  • Vänd i smetana, senap och svartpeppar. Blanda väl.
  • Smöra brödskivorna. Lägg på julskinka och kålsallad. Toppa med rostad lök och smörgåskrasse.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

447 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 14,8 % 16,3 g
Fett: 61,3 % 31 g
Kolhydrater: 23,9 % 26,3 g
https://www.arla.se/recept/skinkmacka-2-0/