Skaldjurslasagne
1 tim
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•

Denna skaldjurslasagne har lyxig smak av vitt vin, fänkål och cheddar. Räkor, bladspenat och purjolök gör rätten komplett. Denna skaldjurslasagne är även lätt att lyckas med då det endast ska lagas en sås där alla godsakerna samsas. Varva skaldjurssåsen med färska lasagneplattor och avsluta med lagrad cheddar. Servera gärna skaldjurslasagen med en krispig sallad.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Purjolök
|
1 |
Fänkål
|
1 |
2 msk | |
Chili flakes
|
1 tsk |
Vitt vin
|
2 dl |
Krossade tomater
|
400 g |
5 dl | |
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
Fryst bladspenat
|
250 g |
Skalade räkor
|
ca 200 g |
Färska lasagneplattor
|
200 g |
150 g | |
Kräftstjärtar
|
100 g |
Gör så här
Prova att använda färska lasagneplattor. Minska då gräddningstiden till 20 min.

