Sill med honung och apelsin

Sill med honung och apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(42 st)

Ovanligt fräsch sill med krispig fänkål och kryddad med apelsin, dijonsenap, honung och gräslök. Snabbt och enkelt med 5-minuters sill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 840 g 5-minuterssill

Sås:

  • 125 g fänkål
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • rivet skal av 1 apelsin
  • saften av ½ apelsiner
  • 1½ msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 2 msk sillspad
  • 3 msk finhackad färsk gräslök
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Häll av spadet från sillen, spara 2 msk till såsen. Skär filéerna i sneda bitar. Skär fänkålen mycket tunt. Skala och finhacka löken.Blanda alla ingredienser till såsen. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem