Shrikand

10 min Buffé Dessert Efterrätt
Shrikand

Underbar indisk dessert med yoghurt, kardemumma och pistagenötter. Avnjut shrikand efter en lång och välkryddad middag.

Ingredienser

Kardemummakärnor
2
Pistagenöt
1 dl
5 dl
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Krossa kardemumman grovt i en mortel och grovhacka nötterna. Spara lite till garnering och blanda resten med yoghurt.
  • Tillsätt honung. Häll upp i glas och strö över kardemumma och nötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

270 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,8 % 7,2 g
Fett: 64,8 % 19,8 g
Kolhydrater: 24,4 % 16,2 g
https://www.arla.se/recept/shrikand/