Sallad med salvia och valnötsdressing

20 min Lunch
Sallad med salvia och valnötsdressing

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.

Ingredienser

Körsbärstomater
250 g
Nektariner
2
Blandad sallad
1 liter
Svarta oliver
1 dl
Olivolja
1 dl
Färsk salvia
1 kruka
2 msk

Valnötsdresseing

2 dl
2 dl
Hackade valnötter
½ dl
Salt
1 krm

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Dela tomaterna. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Blanda tomater, nektariner, sallad, oliver och olja i en stor skål.
  • Plocka bladen på salvian och stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min. Strö dem över salladen.
  • Servera med dressingen och t ex grillad kyckling eller fisk.
Klart!

Låt salviabladen ligga på hushållspapper så håller de sig frasiga till servering.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

340 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-salvia-och-valnotsdressing/