Sallad med salvia och valnötsdressing
20 min
Lunch
•

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.
Ingredienser
Körsbärstomater
|
250 g |
---|---|
Nektariner
|
2 |
Blandad sallad
|
1 liter |
Svarta oliver
|
1 dl |
Olivolja
|
1 dl |
Färsk salvia
|
1 kruka |
2 msk |
Valnötsdresseing
2 dl | |
2 dl | |
Hackade valnötter
|
½ dl |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Låt salviabladen ligga på hushållspapper så håller de sig frasiga till servering.
Näringsvärden, per port
Energi:
522 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 7,5 % | 9,6 g |
Fett: | 81,4 % | 48,1 g |
Kolhydrater: | 11,1 % | 14,3 g |

