Sallad med fetaostkräm och örtolja
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En härlig sallad med extra allt. Sötma från melon och jordgubb, krisp från blomkål, valnötter och solroskärnor. Toppa med den smakrika örtoljan och krämiga oströran.
Ingredienser
|
Melon
|
1 |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
200 g |
|
Krispsallad
|
1 kruka |
|
Blomkål
|
½ |
|
Gurka
|
½ |
|
Solroskärnor
|
1 dl |
|
Valnötter
|
½ dl |
Fetaostkräm:
| 200 g | |
| 1 dl | |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Färsk basilika
|
ca 4 blad |
|
Hackad röd chili
|
½ msk |
Örtolja:
|
Hackade färska örter, tex persilja och basilika
|
1 dl |
|---|---|
|
Matolja
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Hackad röd chili
|
½ msk |
|
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
Gör så här
Sallad:
Fetaostkräm:
Örtolja:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
764 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,3 g |
| Protein: | 8,1 % | 15,3 g |
| Fett: | 67 % | 57,8 g |
| Kolhydrater: | 24,9 % | 46,9 g |