Sallad med couscous och primörer

Sallad med couscous och primörer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Sommarens alla primörer i en matig sallad med couscous och frisk citrondressing.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 250 g färsk grön sparris
  • 100 g färsk haricots verts
  • 4 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 krm svartpeppar

Citrusvinägrett:

  • 3 msk kallpressad olivolja
  • saft av 1 citron
  • 2 tsk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till vinägretten. Koka couscousen i buljong enligt anvisning på förpackningen. Bryt av nedersta delen på sparrisen och skär resten i mindre bitar. Koka sparris och haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min. Skär salladslöken i strimlor och rädisorna i kvartar. Blanda med couscous, sparris och haricots verts. Häll över vinägretten. Salta, peppra och toppa med pinjenötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem