Couscoussallad

Couscoussallad

25 min Huvudrätt
Fantastisk couscoussallad med sommarens primörer i en matig sallad med sparris, pinjenötter och frisk citrondressing.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till vinägretten.
  • Koka couscousen i buljong enligt anvisning på förpackningen.
  • Bryt av nedersta delen på sparrisen och skär resten i mindre bitar. Koka sparris och haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min.
  • Skär salladslöken i strimlor och rädisorna i kvartar. Blanda med couscous, sparris och haricots verts.
  • Häll över vinägretten. Salta, peppra och toppa med pinjenötter.
  • Servera couscoussalladen med yoghurtklick.
Klart!
Tips:

Yoghurten kan smaksättas med finrivet citronskal från citronen man använder till dressingen, lite salt och peppar.

Energi:

445 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Couscous
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 dl
Färsk grön sparris
250 g
Färsk haricots verts
100 g
Salladslökar
4
Rädisor
1 knippe
Rostade pinjenötter
1 dl
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Citrusvinägrett:
Kallpressad olivolja
3 msk
Citron
saft av 1
Flytande honung
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm