Sallad med betor, björnbär och smulad ost
2 tim
Tillbehör
•
Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, ost och majonnäs i botten. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Rödbetor
|
1 kg |
|---|---|
|
Gulbetor
|
½ kg |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Gula senapsfrön
|
1 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Majonnäs:
| 100 g | |
|
Matolja
|
3 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Champagnevinäger
|
½ msk |
Till servering:
| 50 g | |
|
Skalad, rostad mandel
|
1 dl |
|
Färska björnbär, 1 ask
|
150 g |
|
Plockade färska örter
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1154 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,6 g |
| Protein: | 6,2 % | 17,5 g |
| Fett: | 71,1 % | 92,9 g |
| Kolhydrater: | 22,7 % | 64,4 g |