Salamipasta

30 min
Salamipasta

En krämig pastarätt full av smak! Het salami, mjuka grönsaker och tomatpuré får sällskap av matlagningsgrädde, parmesan och färsk basilika. En pastafavorit som går snabbt att laga men smakar som något från en italiensk trattoria. Perfekt när du vill ha något enkelt, mättande och riktigt gott.

Nytt

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
Cocktailtomater
250 g
Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Stark salami, tunt skivad
150 g
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Babyspenat
70 g
3 dl
Parmesanost
50 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och halvera tomaterna.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Fräs lök, vitlök, paprika och tomater på medelvärme ca 10 min tills grönsakerna mjuknat.
  • Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.
  • Tärna salamin och tillsätt den till pannan tillsammans med tomatpuré, chiliflakes och babyspenat. Fräs ytterligare 4–5 min.
  • Häll i grädde och det sparade pastavattnet. Låt allt sjuda ihop 3–4 min.
  • Vänd ner den avrunna pastan, finriven parmesan och grovhackad basilika. Rör om tills allt är genomvarmt och krämigt.
  • Servera salamipastan direkt, gärna toppad med extra parmesan och basilika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

701 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 15,2 % 26,2 g
Fett: 42,1 % 33,4 g
Kolhydrater: 42,7 % 73,6 g
https://www.arla.se/recept/salamipasta/