Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning

Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud på glöggkalaset.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på en mjölad bänk. Kavla den till en rektangel ca 40x35 cm. Rör ihop smör, socker, apelsinskal och juice. Bred det över degen. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min. Låt dem kallna på galler.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem