Saffranskola

Saffranskola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Len kola med gyllene saffran och lite krisp av flingsalt. Slå in i cellofan och servera på gottebordet eller ge bort i fin present.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Till garnering:

  • 1½ tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här

Lägg ett smörpapper i botten på en form, ca 15x20 cm. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker, sirap och saffran. Rör om och koka upp. Sjud till ca 124–126° eller tills smeten klarar kulprovet. Rör om då och då i botten. Häll kolan i formen, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur över natten. Skär kolan i bitar med en vass kniv.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: