Rödbetsglass

Rödbetsglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

20 min

Njut av den röda favorit-rotfrukten i en krämig glass. Det går lika bra att frysa smeten i en form när den svalnat om du inte har glassmaskin och vill du ta en genväg till yoghurtsåsen, köp färdig vaniljyoghurt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 1 msk flytande honung

Vaniljyoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt svalna. Häll i rödbetsjuicen. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin.

Mixa eller mosa hallonen tillsammans med honung. Rör ihop matyoghurt, honung och vaniljpulver. Servera glassen med hallonsås och vaniljyoghurt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem