Rödbetsglass

1 tim 10 min Dessert Efterrätt
Rödbetsglass

Njut av den röda favorit-rotfrukten i en krämig glass. Det går lika bra att frysa smeten i en form när den svalnat om du inte har glassmaskin och vill du ta en genväg till yoghurtsåsen, köp färdig vaniljyoghurt!

Ingredienser

3 dl
3 dl
Vaniljpulver
2 krm
Äggulor
6
Rårörsocker
1 dl
Rödbetsjuice
1 dl

Hallonsås:

Hallon
2 dl
Flytande honung
1 msk

Vaniljyoghurt:

2 dl
Flytande honung
1 tsk
Vaniljpulver
1 krm

Gör så här

  • Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull.
  • Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning.
  • Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°.
  • Sila ner smeten i en bunke och låt svalna. Häll i rödbetsjuicen. Täck bunken och låt kallna i kyl.
  • Kör glassen i glassmaskin.
  • Mixa eller mosa hallonen tillsammans med honung.
  • Rör ihop matyoghurt, honung och vaniljpulver.
  • Servera glassen med hallonsås och vaniljyoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

285 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/rodbetsglass/