Rödbetsburgare med röd coleslaw
35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Vegoburgare med krämig coleslaw. Rödbetor och getost är riktigt goda smakkompisar och här får de sällskap av friskt äpple också!
Ingredienser
|
Rödbetor
|
400 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Havregryn
|
3 dl |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Ägg
|
3 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 1 msk |
Röd coleslaw:
|
Rödkål
|
200 g |
|---|---|
|
Rött äpple
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Falbygdens® Getost
|
50 g |
| 2 dl | |
|
Salt
|
2 krm |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
Tillbehör:
|
Hamburgerbröd
|
4 |
|---|---|
|
Babyspenat
|
20 g |
|
Rödbetsgroddar
|
20 g |
Gör så här
Rödbetsburgare:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
577 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 12,9 % | 18,3 g |
| Fett: | 39,1 % | 25,5 g |
| Kolhydrater: | 48 % | 68,2 g |