Rödbetsburgare med röd coleslaw

35 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Rödbetsburgare med röd coleslaw

Vegoburgare med krämig coleslaw. Rödbetor och getost är riktigt goda smakkompisar och här får de sällskap av friskt äpple också!

Ingredienser

Rödbetor
400 g
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Havregryn
3 dl
Rapsolja
1 msk
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk

Röd coleslaw:

Rödkål
200 g
Rött äpple
1
Morot
1
Falbygdens® Getost
50 g
2 dl
Salt
2 krm
Flytande honung
1 tsk

Tillbehör:

Hamburgerbröd
4
Babyspenat
20 g
Rödbetsgroddar
20 g

Gör så här

Rödbetsburgare:

  • Skala och riv rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Blanda alla ingredienser. Forma smeten till 8 biffar.
  • Stek burgarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  • Strimla rödkålen. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Skala och riv moroten. Riv eller smula osten. Rör ihop alla ingredienser.
  • Dela bröden och rosta snittytorna i stekpanna. Lägg ihop bröden med burgare, coleslaw, mangoldskott och rödbetsgroddar emellan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

700 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/rodbetsburgare-med-rod-coleslaw/