Risplättar med falukorv
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.
Ingredienser
Ris (5 dl kokt)
|
ca 2 dl |
---|---|
1 dl | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Ägg
|
2 |
Majskorn
|
2 dl |
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Falukorv
|
600 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.
Näringsvärden, per port
Energi:
721 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 13,5 % | 24 g |
Fett: | 60,7 % | 49,5 g |
Kolhydrater: | 25,8 % | 45,8 g |

