Risplättar med falukorv
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ett smart sätt att använda ris som blivit över, där majs och koriander gör dem ännu godare. En bra utflyktsrätt. Stek plättarna färdiga hemma och grilla korven ute.
Ingredienser
|
Ris (5 dl kokt)
|
ca 2 dl |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Ägg
|
2 |
|
Majskorn
|
2 dl |
|
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Falukorv
|
600 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
5 dl kokt ris är ca 2 dl okokt ris.
Näringsvärden, per port
Energi:
721 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 13,5 % | 24 g |
| Fett: | 60,7 % | 49,5 g |
| Kolhydrater: | 25,8 % | 45,8 g |