Gammaldags risgrynsgröt

Gammaldags risgrynsgröt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(126 st)

Risgrynsgröt på ett lite lyxigare vis. Gröten kokas nämligen i gammaldags lantmjölk istället för i mjölk och vatten vilket gör den extra god. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning
  2. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
  3. Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag