Risgrynsgröt
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Dessert
Frukost
•
Grundrecept för en lyckad risgrynsgröt! Risgrynsgröt är mångas grötfavorit och serveras på många ställen som julfrukost men även som en vardagsfrukost. För enklare tillagning, prova gärna att tillaga risgrynsgröten i ugnen.
Ingredienser
|
Rundkornigt ris
|
2½ dl |
|---|---|
|
Vatten
|
5 dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
| 8 dl | |
|
Kanelstänger
|
1- 2 |
|
Strösocker
|
ev 1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tillaga din risgrynsgröt i ugnen: Sätt ugnen på 100°. Koka ris, vatten och salt i 10 min Koka upp mjölk med kanelstång och socker i en annan kastrull. Blanda den heta mjölken med riset. Koka upp. Sätt lock på kastrullen och ställ den längst ned i ugnen. Låt stå ca 1 timme
Näringsvärden, per port
Energi:
253 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 11,3 % | 7 g |
| Fett: | 29,4 % | 8,4 g |
| Kolhydrater: | 59,3 % | 36,9 g |
Video
Risgrynsgröt – så gör du
De bästa tipsen för att få din julgröt så krämig och god som möjligt. Alltid populärt att bjuda på!