Ris à la Malta med nötter
Brunch
Dessert
•
Ris à la Malta är ett av julens "måsten" på dessertbordet. Här har vi lagt i nötter som gör det lite knaprigare. Det gillar tomten.
Ingredienser
|
Risgrynsgröt
|
5 dl |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Vaniljsocker
|
1½ tsk |
|
Blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, mandel
|
2 dl |
|
Rårörsocker
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
483 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 11,8 % | 14 g |
| Fett: | 62,3 % | 34 g |
| Kolhydrater: | 25,9 % | 30,8 g |