Rice Krispies-tårta
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Fika
•
Rice Krispies-tårta är en underbart god marängtårta med rice krispies - både seg, söt, syrlig och krispig. Passar perfekt till festen, kalaset eller som lyxig efterrätt. Fyll Rice Krispies-tårtan med citronkräm mellan bottnarna och toppa med vispad grädde och frisk passionsfrukt.
Ingredienser
Botten:
|
Äggvitor
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Rice krispies
|
3 dl |
Citronkräm:
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
|
Äggulor
|
4 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Citroner, finrivet skal av 1 och 1 dl saft
|
2 |
| 100 g |
Topping:
| 3 dl | |
|
Passionsfrukter
|
2 |
|
Myntablad
|
Gör så här
Citronkräm:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Citronkrämen sjuds under vispning i en tjockbottnad kastrull till 82–84°, då är den tillräckligt tjock. Men var försiktig så den inte koagulerar.
Näringsvärden, per bit
Energi:
492 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 3,8 % | 4,6 g |
| Fett: | 47,3 % | 26,3 g |
| Kolhydrater: | 48,9 % | 59,2 g |