Rårakor med cottage cheese

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Rårakor med cottage cheese

Klassisk svensk husmanskost. KESO® Cottage cheese och purjolök är supergoda tillbehör till rårakorna.

Ingredienser

Potatis
ca 300 g
Gul lök
ca 200 g
Ägg
2
Salt
1 krm
Peppar
1 krm
250 g
Rödlök
½

Gör så här

  • Skala potatis och lök. Riv potatisen fint. Riv eller hacka löken fint.
  • Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar.
  • Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt.
  • Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga.
  • Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/rarakor-med-chilismak/