Råraka med fläsk och syrliga äpplen

Råraka med fläsk och syrliga äpplen

40 min Huvudrätt
Att bjuda på klassikern råraka går alltid hem! Servera med äpple och bogfläsk som fått koka med honung och kummin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär fläsket i 2x2 cm stora tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, honung och kummin.
  • Koka på medelhög värme ca 15 min tills lagen fått en tjock sirapsliknande konsistens.
  • Skiva äpplena. Skala och finhacka löken.
  • Vänd ner äpple, lök och persilja i fläsket precis innan servering.
  • Skala och riv potatisen grovt. Salta och peppra.
  • Stek 4 stora eller 8 små rårakor på medelhög värme i smör.
  • Servera fläsket med rårakorna.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Fläsk och syrliga äpplen:
Rökt sidfläsk
350 g
Vinäger
1 dl
Flytande honung
1 dl
Kummin
1 msk
Äpplen
2
Rödlök
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Råraka:
Potatis
750 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
50 g