Råraka med fläsk och syrliga äpplen

Råraka med fläsk och syrliga äpplen

Betyg

(18 st)

Att bjuda på klassikern råraka går alltid hem! Servera med äpple och bogfläsk som fått koka med honung och kummin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fläsk och syrliga äpplen:

  • 350 g rimmat bogfläsk
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk kummin
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • ½ dl hackad färsk persilja

Råraka:

  • 750 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g Arla® Klarifierat Smör

Gör så här:

Gör så här:

Skär fläsket i 2x2 cm stora tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, honung och kummin. Koka på medelhög värme ca 15 min tills lagen fått en tjock sirapsliknande konsistens. Skiva äpplena. Skala och finhacka löken. Vänd ner äpple, lök och persilja i fläsket precis innan servering. Skala och riv potatisen grovt. Salta och peppra. Stek 4 stora eller 8 små rårakor på medelhög värme i klarifierat smör. Servera fläsket med rårakorna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem