Räk- och parmesanröra på crostinis

15 min Brunch Buffé Förrätt
Räk- och parmesanröra på crostinis

Räk- och parmesanröra på crostinis är en uppskattad rätt som passar både till mingel och som förrätt. Kombinationen av räkor, majonnäs, crème fraiche och parmesan ger en krämig smak, och citronen och senapen tillför lite friskhet. Röran kan göras i förväg, vilket gör den enkel att förbereda innan gästerna kommer.

Ingredienser

Crostini
20
Skalade räkor
170 g
Majonnäs
½ dl
½ dl
Citron
skal från 1
Citronsaft
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Parmesanost
1½ dl
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skölj och finhacka salladslöken. Blanda salladslök, räkor, majonnäs, crème fraiche, citronsaft- och skal, dijonsenap och 1 dl parmesanost (spara resten till topping) i en skål. Salta och peppra.
  • Skeda upp röran på crostinis.
  • Dra några varv med pepparkvarnen och strö över den sparade parmesanosten. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

155 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,3 % 6,2 g
Fett: 24,6 % 4,3 g
Kolhydrater: 59,1 % 22,5 g
https://www.arla.se/recept/rakrora-med-parmesan-pa-crostinis/