Crostini med sparris och prosciutto

Crostini med sparris och prosciutto

30 min Buffé
Smakfulla crostini i två varianter, prosciutto med fikon och balsamicokräm och ljuvlig citronmarinerad sparris. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
https://www.arla.se/recept/crostini-med-sparris-och-prosciutto/

Gör så här

  • Bred crème fraiche på crostinin.
  • Dela varje skinkskiva i 3 delar. Skär fikonet i 4 klyftor.
  • Toppa hälften av crostinin med skinka och fikonklyftor. Ringla över balsamicokräm.
  • Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär den tunt på snedden men spara knoppen hel.
  • Gör en marinad av citronskal- och saft och olivolja. Lägg i sparrisen och låt marinera ca 5 min.
  • Toppa resten av crostinin med sparrisen.
  • Lägg upp alla crostini på ett fat. Salta och peppra. Ringla ev över olivolja och garnera med färska örter.
Klart!
Energi:

49 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 3 g

Ingredienser

1 dl
Crostini
12
Prosciutto
2 skivor
Färska fikon i klyftor
1
Crema balsamico
½ msk
Färsk grön sparris
4
Liten citron, finrivet skal och saft
½
Olivolja
1 msk
Färska örter
Flingsalt
Svartpeppar