Prosciuttiosallad

Prosciuttiosallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

15 min

Hela Italien i en sallad! Klassikern melon och skinka har fått sällskap av kronärtskockshjärtan och en flufflig kräm på oliver och crème fraiche.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skivor prosciutto
  • 300 g Arla® Svecia, tärnad Svecia® 28% SB
  • ½ gurka
  • ¼ nätmelon
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 2 fikon
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan à 390 g
  • 65 g rucola
  • ½ dl svarta oliver

Gör så här

Gör så här

Börja med att röra ihop alla ingredienser till dressingen. Dela och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skiva melonen. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Klyfta fikonen. Häll bort oljan från kronärtskockorna. Fördela alla ingredienser på tallrikar. Servera med dressingen och gärna gott bröd.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa: