Prosciuttiosallad

Prosciuttiosallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

15 min

Hela Italien i en sallad! Klassikern melon och skinka har fått sällskap av kronärtskockshjärtan och en flufflig kräm på oliver och crème fraiche.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skivor prosciutto
  • 300 g Arla® Svecia, tärnad Svecia® 28% SB
  • ½ gurka
  • ¼ nätmelon
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater à 250 g
  • 2 färska fikon
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan à 390 g
  • 65 g rucola
  • ½ dl svarta oliver

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med att röra ihop alla ingredienser till dressingen. Dela och tärna gurkan. Skala, kärna ur och skiva melonen. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Klyfta fikonen. Häll bort oljan från kronärtskockorna. Fördela alla ingredienser på tallrikar. Servera med dressingen och gärna gott bröd.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag