Potatistortilla med solrosskott

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Potatistortilla med solrosskott

Härlig lunchrätt som också är god kall. God som den är, på buffébordet eller tillsammans med en köttbit.

Ingredienser

Potatis
500 g
Gula lökar
2
1 dl
Ägg
6
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Solrosskott
1 dl

Gör så här

  • Skala och skiva potatis och lök. Stek först löken i smör i en stor stekpanna. Ta upp den och stek potatisen på svag värme ca 10 min.
  • Lägg över löken i potatispannan. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Häll smeten i pannan. Lyft potatisen så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar. Strö över solrosskott.
  • Servera med sallad och bröd.
Markera receptet som tillagat

Också god kall på buffébordet. Solrosskott kan bytas mot hackade kryddörter.

Näringsvärden, per port

Energi:

303 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 17,7 % 13,2 g
Fett: 49,3 % 16,9 g
Kolhydrater: 33 % 24,6 g
https://www.arla.se/recept/potatistortillamed-solrosskott/