Potatisomelett med champinjoner och fisk

Potatisomelett med champinjoner och fisk

40 min Huvudrätt
En god middagsomelett som är snabblagad om det redan finns kokt fisk och potatis i kylen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisomelett-med-champinjoner-och-fisk/

Gör så här

  • Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Skär eller klipp baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga, låt rinna av på hushållspapper.
  • Skiva potatisen och dela fisken i mindre bitar.
  • Smält smöret i en stekpanna och häll i smeten. Stek på svag värme, rör några gånger i botten.
  • När omeletten har stelnat i botten men fortfarande är krämig ovanpå, lägg i potatis, bacon, svamp och fisk. Stek tills omeletten är klar och allt är varmt.
  • Blanda gräddfil med citron och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö över persilja och toppa omeletten med såsen precis innan servering.
Klart!
Energi:

635 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Ägg
6
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bacon
140 g
Kokta potatisar
6
Kokt sejfilé
400 g
Stekta champinjoner
200 g
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Citronsås:
2 dl
Citron
rivet skal av ½
Honung
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm