Potatisomelett med champinjoner och fisk

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag
Potatisomelett med champinjoner och fisk

En god middagsomelett som är snabblagad om det redan finns kokt fisk och potatis i kylen.

Ingredienser

Ägg
6
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bacon
140 g
Kokta potatisar
6
Kokt sejfilé
400 g
Stekta champinjoner
200 g
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl

Citronsås:

2 dl
Citron
rivet skal av ½
Honung
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Skär eller klipp baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga, låt rinna av på hushållspapper.
  • Skiva potatisen och dela fisken i mindre bitar.
  • Smält smöret i en stekpanna och häll i smeten. Stek på svag värme, rör några gånger i botten.
  • När omeletten har stelnat i botten men fortfarande är krämig ovanpå, lägg i potatis, bacon, svamp och fisk. Stek tills omeletten är klar och allt är varmt.
  • Blanda gräddfil med citron och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö över persilja och toppa omeletten med såsen precis innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

511 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 30,8 % 38,8 g
Fett: 51,6 % 29,8 g
Kolhydrater: 17,6 % 22,2 g
https://www.arla.se/recept/potatisomelett-med-champinjoner-och-fisk/