
Polkagriskola
Polkagrisens pigga mintsmak är en utmärkt kombination med den söta kolan. Slå in kolorna i fint papper och ge till någon du tycker om!
Ingredienser
Receptet gäller för 50 st
-
100 g Arla® Svenskt Smör
-
2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl polkagrisar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker och sirap. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°. Dra kastrullen från värmen och häll upp smeten i formen. Krossa polkagrisarna och strö över. Låt kolan stelna i rumstemperatur under natten. Skär upp i bitar.
Tips:
Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en kula är kolan färdig
Näringsvärden, per styck
- Energi: 65 kcal
- Protein: 0 g
- Kolhydrater: 9 g
- Fett: 3 g
Tips:
Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en kula är kolan färdig
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut