Polkagriskola

Polkagriskola

45 min
Polkagrisens pigga mintsmak är en utmärkt kombination med den söta kolan. Slå in kolorna i fint papper och ge till någon du tycker om. Denna kola stillar sötsuget när det sätter in. Gott till julbordets godisbord, eller när som helst under året när du inte kan motstå en bit perfekt polkagriskola!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/polkagriskola/

Gör så här

  • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker, ljus sirap och glukossirap. Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig.
  • Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov.
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm.
  • Häll ner smeten och strö över krossade polkagrisar. Låt svalna.
  • Skär eller klipp polkagriskola bitar.
Klart!

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en kula är kolan färdig

Energi:

65 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 3 g
Video Polkagriskola – så gör du

Ingredienser

100 g
3 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
Glykossirap
1 msk
Polkagrisar
1 dl