Polkagriskola

Polkagriskola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(86 st)

Polkagrisens pigga mintsmak är en utmärkt kombination med den söta kolan. Slå in kolorna i fint papper och ge till någon du tycker om!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner syrad grädde, socker och sirap. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123°. Dra kastrullen från värmen och häll upp smeten i formen. Krossa polkagrisarna och strö över. Låt kolan stelna i rumstemperatur under natten. Skär upp i bitar.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en kula är kolan färdig

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem